SDG 12.7

Duurzaam Inkopen

Door naast prijs de impact op de mens en onze planeet mee tewegen kun je een ketenversnelling in gang brengen.  

De duurzame ontwikkelingsdoelstelling 12 gaat over duurzame consumptie en productie. Om dit te realiseren is het van belang dat alle overheden en bedrijven duurzaam inkopen in 2030. Dit begint met het zichtbaar en meetbaar maken van de impact van een inkoop. Meten is weten!

Op 12 december 2019 organiseerden PIANOo en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) namens de Rijksoverheid het 4e nationale MVI Congres.

Het MVIplatform heeft een bordspel ontwikkeld. Met als doel te leren hoe impact te maken via inkoop op de SDGs. 

Aan de hand van de vragen over concrete inkoop projecten die Provincie Zeeland heeft uitgevoerd kwam een levendige discussie opgang en werden deelnemers geinspireerd om ook aan de slag te gaan om positieve impact te maken.

Uitleg SDG inkoop spel 

Bord

Voor het spelbord zijn 6 iconen geselecteerd. Leg de rode en blauwe vragen op het SDG doel. Maak een SDG dobbelsteen of gebruik een normale dobbelsteen. 

Blauwe spelkaarten

De algemene vragen zijn bedoeld om meer kennis te krijgen over de duurzame ontwikkelingsdoelen en waar je informatie kunt vinden of impact mee kunt maken als inkoper. 

Rode spelkaarten

De rode kaarten gaan over inkoopprojecten die Provincie Zeeland heeft uitgevoerd. De praktijkvoorbeelden zijn ook terug te vinden op het platform.

Antwoorden nodig? Je Eigen spel maken?

De antwoorden kun je terugvinden op het platform. Wil je de antwoordkaartjes ontvangen stuur dan een mail naar mariskavandalen@mviplatform.nl

Wil je ook kennis delen. Maak je eigen spel! Hiermee wordt de positieve impact die jullie maken zichtbaar voor de hele organisatie. We helpen je graag aan de templates en kunnen mee denken in de vragen op basis van jullie praktijk projecten. Mail naar mariskavandalen@mviplatform.nl en je ontvangt binnen 2 werkdagen input om aan de slag te gaan.

Pin It on Pinterest

Share This