Circulair | SDG 8, 12, 13, 15

Wegvak Horn N280

Aanbesteed worden de uitvoeringsfase werkzaamheden ten behoeve van de uitvoeringsfase van project ‘N280 Integraal onderhoud N280 wegvak Horn Hmp 11.900-16.270′.

Op het 4400 meter lang tellende wegvak wordt groot onderhoud in de breedste zin van het woord uitgevoerd.

In dit project wordt onder andere de vluchtstrook geamoveerd, bermelementen van recycling beton toegepast, hergebruik van geleiderail, een faunaraster ter bescherming van zanddijk (konijnen plaag) en verlichting vervangen door LED.

Over dit project

Opdrachtgever: Provincie Limburg

Opdrachtnemer: 

Inkoop groep: GWW

Periode: De opdracht is nog niet gegund.

Werkzaamheden: uitvoeren van de uitvoeringsfase

Circulaire elementen:

 • Laagtemperatuur asfalt
 • Bermelementen van recyclebeton
 • Hergebruik geleiderailconstructie
 • Markering
 • Inzet elektisch materieel
 • Lokale grondstoffen en materialen

  Dit project draagt bij aan de volgende Duurzame Doelen, de zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG)

  Om de circulaire economie in Limburg te bevorderen en het transport van materialen te beperken is zijn lokale grondstoffen en materialen te preferen.

  Provincie Limburg heeft zelf een duurzame variant bermelementen ingebracht met geopolymeren én glasvezelwapening. De geleidenrail moet hergebruikt worden.

  In het werk moet laag temperatuur asfalt toegepast worden en LED waardoor CO2 emissies beperkt worden. Door hergebruik van de vangrail wordt 70% minder CO2 uitgestoten ten opzichte van nieuwe materialen.  

  Om een konijnenplaag tegen te gaan wordt een diervriendelijk raster geimplementeerd om schade te beperken. Een deel van de huidige vluchtstrook wordt vervangen door groen.

  Pin It on Pinterest

  Share This