SDG 3, 10, 11 

heksenberg, ​Iedereen voor Elkaar 

De bewoners van de wijk Heksenberg hebben een wandelroute met permanente buitenexpositie gemaakt samen met dichter Jidske van de Klundert en fotograaf Michel Kosmann.

Persoonlijke verhalen en gedachten van de buurtbewoners staan centraal. Deze wandelroute is toegankelijk voor mensen met een beperking (fysiek, visueel en auditief).  We bevorderen op deze manier het contact tussen de inwoners en zorgen voor duurzame verbindingen in de wijk. 

Over dit project

Opdrachtgever: Gemeente Heerlen

Initiatiefnemers: Bewoners Wijk Heksenberg

Project: wandelroute

Periode: permanent

Partners: bewoners, dichter Jidske van de Kundert, fotograaf Michel Kosman, De Positieve Stad

Op zaterdag 4 februari 2023 vond de officiële opening van het project plaats bij Gemeenschapshuis Heksenberg

Dit project draagt bij  aan de volgende Duurzame Doelen, de zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG)

3.4 & 3.6

Er zijn diverse verkeerssituaties waar mensen goed dienen op te letten. Veiligheidsmaatregelen zijn genomen in overleg met inwoners en collega’s van stadsbeheer, stadsingenieurs.

Wandelen en bewegen bevordert het algeheel welzijn van mensen. Wie te weinig beweegt, loopt een grotere kans om chronische ziekten te krijgen. 

MVI inclusieve samenleving PL

10.4

Binnen ons project wilden we het ontmoeten bevorderen tussen de verschillende gemeenschappen in deze wijk. Iedereen was welkom om deel te nemen: mensen ongeacht leeftijd, geslacht, handicap, ras, etniciteit, godsdienst, economische of andere status. De wandelroute is toegankelijk voor mensen met en zonder een beperking.

sdg 11 inkoop

11.4

Deze wandelroute zorgt voor een veilige, inclusieve en toegankelijke, groene en openbare ruimte, in het bijzonder voor vrouwen en kinderen, ouderen en personen met een handicap. Via smartphone  is de route via GPS van punt naar punt te volgen inclusief een luisterfunctie. Met fotos uit de buurt laten de inwoners zien wat voor hen belangrijk is.

Andere projecten in Heerlen

 

Pin It on Pinterest

Share This