Biobased Producten | SDG 8, 12, 13, 15

Eco Keepers

Het verankeren van bomen na aanplant is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de boom direct na aanplant niet omwaait. Na verloop van tijd nemen de wortels van de boom de functie van de grondankers over.

De grondankers, gemaakt van zetmeel, vergaan na verloop van tijd in de grond. Hetzelfde geldt voor het touw dat gebruikt wordt. Dit is gemaakt van mais en vergaat eveneens. 

Dit systeem is ontwikkeld door Natural Plastics en is gemaakt van hernieuwbare natuurlijke materialen die bovendien geen verontreiniging in de omgeving achterlaten.

%

Minder onderhoud t.o.v. houten palen en eenvoudig aan te brengen

%

Herbruikbaarheid

kilogram CO2 reductie t.o.v. houten palen

%

Biobased snel hernieuwbare grondstoffen

%

Verbetering biodiversiteit t.o.v. houten palen

Eenvoudig aan te brengen

De Eco Keeper is in de onderhoudsfase 100% goedkoper  in vergelijking met het gebruik van boompalen.

Hergebruik reststromen

De Eco Keepers zijn gemaakt van reststromen uit de agri- en tuinbouw. Het product composteert aan het einde van de levensduur.

Klimaat adaptief

Door gebruik van reststromen worden er geen bomen gekapt waardoor de vermeden CO2 opname wordt voorkomen. Bomen hebben een temperatuur en water regulerende waarde.

Biodiversiteit

Door de Eco Keeper kan de stam op een natuurlijke manier bewegen waardoor de haarwortels sneller groeien.

Meer producten voor Eco Keepers

Naturope

Bevestigen van de grondankers

Door Natural Plastics werd een touw / kabel ontwikkeld vanuit alleen biologische polymeren. De kwaliteit, sterkte en het gebruik is vergelijkbaar met polipropyleen en nylon.

In tegenstelling tot deze kunststoffen is het touw geheel composteerbaar en bevat geen negatieve stoffen voor het milieu. Het touw wordt toegepast bij het gepatenteerde ondergrondse boomverankeringssysteem van Natural Plastics.

Natudrain

Beluchting en waterregulering

Natudrain is een flexibele drainage buis welke wordt toegepast voor beluchting en is daarnaast ook geschikt voor het water geven.

Tot voor kort werden deze drains meestal gemaakt van vervuilende PVC. NatuDrain is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar en bevat geen additieven die schadelijk zijn voor het milieu. NatuDrain werd ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Pipelife.

Natusheet

Bescherming voor water, wortels, infrastructuur, bamboe, mollen etc.

Natusheet wordt toegepast voor watergietranden, wortelbegeleiding, bescherming van infrastructuur, bamboebeschermer, molbeschermer etc.

Het materiaal is volledig gemaakt uit biologische polymeren, is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. De sheets bevatten geen enkele negatieve additieven in tegenstelling tot diverse andere gebruikte kunststoffen, welke slecht kunnen zijn voor het milieu.

DIT Product is gebruikt bij de volgende projecten

Tractaatweg

Pin It on Pinterest

Share This