Biobased | SDG 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17

BioSeal Pavement

Met spoed op zoek naar een duurzame onkruidbeheersing in het groen en verhardingen door het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen?

Dit nieuwe bio-based product is ontwikkeld om de groei van onkruid te voorkomen tussen de voegen van element verhardingen zoals betontegels en straatstenen. Hierdoor is chemische bestrijding overbodig. Ideaal voor toepassingen op die plaatsen waar onkruid vanwege veiligheid (bv gladheid) ongewenst is.

Het product is watergedragen en bevat natuur eigen stoffen gebaseerd op kennis van de Maya’s. Na gebruik verliest het product zijn werking en mineraliseert waardoor het zand kan worden hergebruikt

biosealpavement

Dit product is ontwikkeld door Natural Plastics en Impershield Europe met steun van de provincie Noord-Holland.

Gezond voor mens en planeet

BioSeal is gemaakt op basis van natuurlijke  stoffen en is niet schadelijk voor mens en natuurlijke systemen.

studenten

De producent werkt nauw samen met unversiteiten en geeft studenten uitdagende opdrachten en financiële support.

veilig voor water

BioSeal is watergedragen en de natuurlijke stoffen zijn veilig toe te passen in de buurt van watergangen en waterwingebieden

lokale banen

Het product wordt geproduceerd dichtbij de grondstoffen. De lokale bevolking heeft hierdoor een extra inkomsten bron.  

Innovatief

Gebaseerd op kennis van de Maya’s. De grondstof wordt gewonnen zonder dat de natuur wordt uitgeput of beschadigd. 

MVI inclusieve samenleving PL

diversiteit

De producent geeft de voorkeur aan enthousiasme en bewust gestuurd op diversiteit aan uiterlijk en ideologie

schone steden

Veelvuldig onkruid bestijden is niet meer nodig. Het voorkomt gladheid door vervuiling op plaatsen waar onkruid ongewenst is. 

Circulair

BioSeal kan aan het eind van de gebruiksduur eenvoudig worden hergebruikt als fundament voor nieuw straatwerk. 

minder CO2

BioSeal heeft een lage CO2 voetafdruk en is gemaakt van natuurlijke hars. Voorkomt verstoppingen van straatkolken bij zware regenbuien. 

schone zee

Het product is niet schadelijk voor het leven in water. Het voorkomt plastic vervuiling van bosmaaiers waarvan de plastic draden in het milieu belanden.

biodiversiteit

De grondstoffen voor dit product worden door een boom van nature achter laat. Daarnaast worden de wortels van de snelgroeiende planten behouden.

samenwerking

Dit product is ontwikkeld in een samenwerking tussen meerdere partijen die elk hun eigen expertise hebben ingebracht om deze duurzame innovatie te realiseren.

BioSeal  Pavement toepassen

bioseal pavement toepassen

Aanbrengen

Nadat de bestrating is aangebracht kunnen de voegen op een hele simpele manier behandeld worden met BioSeal Pavement. Nadat de bovenste 2 á 3 centimeter van de voegen van de bestrating vol geveegd zijn met schoon fijn zand wordt met een lage drukspuit het product over de voegen aangebracht.

 

Behandeld

Voorwaarden voor het goed functioneren van het nieuwe biobased product is een volgens de voorschriften aangebrachte ondergrond, een vakkundig aangebrachte verharding en een goed ingeveegde voeg van de elementverharding.

Eindresultaat

Het transparante materiaal bindt zich met het zand en de steen of tegel en voorkomt onkruidgroei voor een ruim aantal jaren.

BioSeal Pavement is gelanceerd op 22 september bij Natural Fibertastic 2020 en heeft daar de Natural Fibertastic Award gewonnen.

DIT Product is gebruikt op de volgende locaties

Castricum, Pr. Marijkelaan

Kruiningen, Achterstraat

Yerseke, Havendijk 28

Krabbendijke, dorpsstraat

Pin It on Pinterest

Share This